TIETOA MEISTÄ

MILO on keväällä 2022 perustettu liikuntaseura. Seuran perustaminen lähti liikkeelle kahden nuoren aikuisen ajatuksesta, että olisi mahtavaa järjestää erilaisia liikuntamahdollisuuksia lapsille ja nuorille, miksei vanhemmillekin. Etenkin kaupungin reuna-alueille, missä liikuntatoiminnan järjestäminen on rajallista resurssien takia. Mielestämme jokaisella lapsella on oikeus liikuntaan ja liikkumattomuus ei saisi ainakaan jäädä kiinni siitä, että matalan kynnyksen liikuntatoimintaa ei järjestetä tarpeeksi. Meidän tavoitteemme on välittää, että liikunta on hauskaa ja opettavaista ja jokainen voi löytää itselleen sopivan tavan nauttia liikkumisesta.


KAUSI 2023 PÄHKINÄNKUORESSA


Liikuntakerhotoiminta

Perustimme helmikuussa 7 uutta viikoittaista ryhmää Kouvolan Myllykoskelle, Inkeroisiin sekä Sippolaan. Syyskuussa perustimme myös uuden ryhmän Kaipiaisiin. Kerhoissa oli kauden aikana mukana reilu 100 aktiivista lasta ja nuorta. Vuoden aikana liikuntakerhoissa liikuttiin monipuolisesti erilaisten leikkien sekä pelien parissa. Kerhoissa oli jokaiselle viikolle oma teema, jonka kautta varmistettiin monipuolisten liikunta- ja lajitaitojen oppiminen. Lisäksi lapset pääsivät vaikuttamaan toimintaan toivekertojen avulla. Kauden aikana jokainen lapsi osoitti huikeaa kehitystä erilaisissa taidoissa. Kerhokausi päättyi Happy Bowlingin tarjoamaan keilauslajikokeiluun sekä yhteiseen joulutapahtumaan, joka järjestettiin yhteistyössä MLL:n Inkeroisten paikallisyhdistyksen kanssa.


Lupa liikkua ja harrastaa -hanke

Olemme mukana Tampereella Lupa liikkua ja harrastaa -hankkeessa, jonka kautta lapsille järjestetään maksutonta harrastustoimintaa. Vastasimme kauden aikana viidestä tunnista viikossa Tampereen kolmella eri koululla. Ryhmät olivat pääsääntöisesti alakouluikäsiä soveltavan liikunnan ryhmiä. Kauden aikana pääsimme todistamaan upeaa kehittymistä sosiaalisissa ja liikunnallisissa taidoissa. Mieluisimpia harjoitteita olivat erilaiset pallonkäsittely- sekä temppuradat.


Milosports 2023

Kauden päätapahtuma oli elokuussa järjestetty multisport-henkinen tapahtuma, joka kokosi kaiken ikäiset nauttimaan liikunnasta Ankkapurhan Kulttuuripuistoon. Ohjelmassa oli kilpasarjojen lisäksi myyntipisteitä, herkkuja, kuplafutista, pomppulinnoja sekä iltaohjelmaa. Lisää itse tapahtumasta voi lukea tapahtuman omilta verkkosivuilta: www.milosports.fi.


Leiritoiminta

Järjestimme kauden aikana talvileirin (yhteistyössä Kymenlaakson liikunnan kanssa), kesäleirit Inkeroisissa, Myllykoskella, Sippolassa sekä Jaalassa, yöleirin (yhteistyössä Anjalan Nuorisokeskuksen kanssa) sekä syysleirin. Leiritoiminnassa oli kauden aikana mukana noin 300 lasta. 

"Onnistuitte kaikessa. Leiri oli kuulemma 6/5 ja samanlaisia leirejä saisi olla monta kertaa vuodessa! Oli kuulemma ihan mahtavaa ja ohjaat niin ihania!"

YÖLEIRI 2023 

"Onnistuitte erittäin hyvin tapahtuman järjestämisessä ja tapahtuma oli aivan loistava. Nautimme päivästä täysin rinnoin ja odotamme ensi vuotta ja uutta tapahtumaa. Reitit ja tehtävät oli hyviä ja testasi todella fyysisesti kilpailijaa."

MILOSPORTS 2023

"Leikit olivat mahtavia! Ohjaus oli kiva, ohjaajat olivat kivoja ja koko leiri oli muutenkin kiva."

KESÄLEIRI 2023

"Lapsen mielestä onnistuitte kaikessa, kaikki leirillä oli kivaa. Vanhemman näkökulmasta onnistuitte luomaan leirille hyvän ilmapiirin. Lapsi tuli iloisena pois leiriltä ja lähti seuraavana päivänä mielellään uudestaan."

SYYSLEIRI 2023

SEURAMME ARVOT

ILO

"Urheilijan tärkeimmät lihakset ovat poskilihakset." Toimintamme tavoite on innostaa kaikenikäisiä liikkujia ja välittää liikunnan iloa.

MONIPUOLISUUS

Haluamme tarjota monipuolista toimintaa. Monipuolisuudella ylläpidämme liikkumisen mielekkyyttä sekä mahdollistamme hyvän pohjan mille tahansa lajiharjoittelulle.

YHDENVERTAISUUS

Kaikilla seurassa on mahdollisuus toimia omana itsenään. Pyrimme edistämään tasa-arvoisia mahdollisuuksia ja puutumme välittömästi havaitsemaamme syrjintään.

SEURAN TAKANA OLEVAT KASVOT

Oona Sydänmaa

Olen Oona Sydänmaa ja olen 23-vuotias. Monelle varmaankin jo tuttu, sillä olen häärinyt seurassa perustamisesta lähtien. Työtehtäviini kuuluu ensisijaisesti Lupa liikkua ja harrastaa-hankkeesta vastaaminen sekä kehittämistyöt. Yleensä olen kyllä jollain tavalla mukana kaikessa, mitä seurassamme tapahtuu. Seuratyön ohessa opiskelen yhteiskuntatutkimusta Tampereella. Lisäksi työskentelen lastensuojelun lomittajana. Minulle MILO:ssa on tärkeintä kehittää toimintaa kaikille avoimeksi, ja sitä kautta ehkäistä syrjintää sekä eriarvoisuutta liikunnan avulla. Toivotan kaikki tervetulleiksi osallistumaan toimintaamme sekä seuraamaan MILO:n matkaa!

Leevi Perkiö

Nimeni on Leevi Perkiö ja olen 23-vuotias. Monet seuramme toiminnassa mukana olleista on varmasti törmännyt minuun jossakin vaiheessa. Olen Oonan tavoin ollut mukana perustamassa seuraa aina alusta tähän päivään saakka. Tällä hetkellä työtehtäviini kuuluu oikeastaan kaikki. Minulla on päävastuu kirjanpidosta sekä laskutuksesta. Seuratyön lisäksi työskentelen lastensuojelun lomittajana sekä opiskelen liikunnanohjaaksi Savonlinnassa. Omaa liikuntataustaa löytyy jalkapallon parista. Olen myös kokeillut monia muita lajeja ja harrastuksia, joitakin enemmän ja joitakin vähemmän. Omaan harjoittelufilosofiaani kuuluu ehdottomasti monipuolisuus ja sitä haluamme myös hyödyntää itse seuran tapahtumissa ja aktiviteeteissa. Toivotan kaikki tervetulleiksi seuran tuleviin tapahtumiin. Tehdään tästä yhdessä kaikkien oma liikuntaseura!